10 Temmuz 2009 Cuma

Euroleague'deki Rakiplerimiz

Euroleague'deki temsilcilerimiz Fenerbahçe Ülker ve Efes Pilsen kulüplerinin Euroleague'deki rakipleri belli oldu.


Buna göre, A Grubu'nda yer alan Fenerbahçe Ülker, Regal FC Barcelona (İspanya), Montepaschi Siena (İtalya), Cibona Zagreb (Hırvatistan), Zalgiris Kaunas (Litvanya) ve Asvel Lyon Villeurbanne (Fransa) ile eşleşti.Bu eşleşme Fenerbahçe Ülker için iyi bi eşleşme.Bildiğim kadarıyla gruplardan ilk 4 çıkıyor.Regal Fc Barcelona ve Montepaschi Siena Fenerbahçe'yi zorlayabilir.Hatta Barcelona çok yüksek olasılıkla yener ama önemli olan gruptan çıkmak.
Siena ise iyi ayarda bir takım ama Fenerbahçe yenemez diye bi seçenek yok.66-65'lik maç en unutulmaz maçlardandı.Kaunas'la Asvel'i Fener rahat geçecektir.Cibona tam Fener kıvamında bir takım.Bu maçlar çekişmeli olacaktır.Yani Barcelona Siena Fenerbahçe Cibona dörtlüsü bu gruptan çıkar ama sıralama hakkında bir şey söleyemem.Sürprizler yaşanabilir.
Fenerbahçe'nin de kendini 1. olmak için koşullamasına gerek yok.Bu bir sürpriz olur zaten.
Kimse Fenerbahçe'ye 'Şampiyon OL' demiyor.O yüzden Fenerbahçe rahat geçecek bu grubu.

B Grubu'nda yer alan Efes Pilsen ise Olympiakos (Yunanistan), Partizan (Sırbistan), Unicaja Malaga (İspanya), Lietuvos Rytas (Litvanya) ve ön eleme grubundan gelecek bir takımla mücadele edecek. Fenerbahçe için söylediğim o parlak lafları burada söyleyemeyeceğim.
Ama kabus bir kura da değil.Gruptaki takımlar gayet dişli ve 1.'lik için savaşacak takımlar.
Gruba şöyle bakarsak tüm takımlar iyi vaziyette ama grupta kesin 1. diyeceğimiz bir takım yok.
Unicaja Malaga Efes'i gayet zorlayacaktır.Olympiakos ve Rytas sürpriz yapabilecek potansiyelde takımlar.Sağları solları belli değil.Efes yenebilir de yenilebilir de.Partizan'a gelince...O eski havasını kaybeden Partizan Efes'le kıyaslanmayacak kadar güçsüzleşti.Bu sene geçen seneki gibi iyi oynayacaklarını düşünmüyorum..Ön elemeden büyük olasılıkla Benetton Treviso gelecek.Treviso'da eski havasını bulmaya çalışan ve bu yolda mesafe kateden takımlardan.Sürpriz yapabilir.Yani Efes karışık bir gruba düştü.İlerde bakıp göreceğiz.
Umarım iki takımımız da başarılı olur...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder